Ana Pacaj, Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče

Draga Gabi, 

moram ti  u 100 riječi napisati što se sve dogodilo u ovih par dana. Ako uspijem, pričat će se. Prvi put sam letjela sa svojima u Grčku (znaš da obožavam film Moje grčko vjenčanje). Let je kasnio pa smo čekali 6 sati. Kad su našli zamjenski, uvalili su me između dvije žene s malom djecom. Katastrofa u oblacima. U hotelu smo saznali da su nam otkazali rezervaciju jer su došli  bogataši pa su nas prebacili. Gledam u bazen koji nije za kupanje. Za detaljniji opis hotela nemam više riječi. Putovanja su precijenjena! 

Jedva ti čekam sve ispričati!  

Ana  

1. izazov: U 100 riječi napišite tekst za razglednicu s ljetovanja koju ćete poslati najboljem prijatelju. Odmor je počeo vrlo loše. Što ga je to upropastilo...?
Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.