Lea Leko, Osnovna škola Kajzerica

Bok Sofija,

Kako si? Jesi li u Zagrebu? , Ja jesam.

Slomila sam nogu. Evo, sad sjedim u krevetu okružena knjigama i crtežima umjesto da sam na Pagu okružena morem. Ne, ja sam morala ispasti iz autobusa na benziskoj pumpi i upropastiti si cijelo ljeto. Nadam se da je tebi bolje. Nazovi me ako me budeš mogla posjetiti  još dok škola ne počne. I tako... Jesi li uzbuđena zbog 7.razreda i novih predmeta? Čula sam da je profesorica iz Fizike jako zahtjevna. Sve se bojim. Iskreno, najviše iščekujem Kemiju. Znaš li da imamo novu profesoricu iz Matematike?

Puno pozdrava,

Lea

1. izazov: U 100 riječi napišite tekst za razglednicu s ljetovanja koju ćete poslati najboljem prijatelju. Odmor je počeo vrlo loše. Što ga je to upropastilo...?
Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.