Luka Rafael Kišiček, Osnovna škola Kajzerica

Pišem ti ovo pismo iz Češke sa Svjetskog kupa. Trenutno sam u mjestu Prachatice i moje je ljeto počelo loše. Otputovali smo u Italiju na natjecanje iz brdskog biciklizma i na probnom krugu sam pao i slomio lakat. Kada smo došli u lokalnu bolnicu rekli su mi da ću se oporavljati tri mjeseca i da neću moći voziti utrku. Bilo mi je jako žao, ali sam barem mogao navijati za mog brata. Kad smo se vratili kući nazvala nas je baka i pozvala nas da dođemo na more i da se družimo. Jako sam se zabavio. Želim ti laku noć.

1. izazov: U 100 riječi napišite tekst za razglednicu s ljetovanja koju ćete poslati najboljem prijatelju. Odmor je počeo vrlo loše. Što ga je to upropastilo...?
Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.