Mia Andrijašević, Osnovna škola Kajzerica

Draga Julijo, 

nema načina da ti ovo kažem bez da te povrijedim. Svaka ljubav traje neko vrijeme a našoj je došao kraj. Čim je u Veronu stigla lijepa Ofelija, moje srce je počelo kucati za nju. Očarale su me njene plave oči, duga kosa, prekrasan osmijeh i lijep glas. Ne volim te više na isti način kao što sada volim nju. Bježim s njom u daleku Francusku. Nadam se da ćeš i ti naći neku novu ljubav. Lijepa si i dobra, vjerujem da će to biti lako. Nemoj biti tužna. Uvijek ću te imati u srcu i sjećanju.

Tvoj Romeo.

7. izazov: U 100 riječi napišite poruku koju Romeo šalje Juliji i u kojoj joj objašnjava kako se odljubio i kako planira pobjeći s Ofelijom. 💔

Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.