Lara Rakić, Osnovna škola Kajzerica

Krenula sam na put s prijateljicom Karlom na Plitvička jezera. Planirale smo ostati tamo cijeli dan. Tijekom vožnje auto se nekoliko puta ugasio, no mi smo nastavile vožnju. Nakon nekog vremena auto je stao. Posumljale smo da je došlo do kvara jer je ovaj auto dosta star. Zaboravila sam da auto ne može držati vrata te su se zalupila, u autu su nam ostali mobiteli i ključevi. Karla i ja smo počele paničariti, no srećom je imala rezervni mobitel te se pomoću njega javila kući. Nedugo kasnije njena je obitelj došla kod nas i zajedno smo išli na Plitvička jezera.

15. izazov: U 100 riječi opišite što se događalo nakon što ste usred ničega zbog kvara izašli iz automobila zaključavši mobitel i ključeve.  🚘🚗




Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.