Eva Šimić, Osnovna škola Kajzerica

Poštovani prinče, 

zahvaljujem na vašoj ponudi i mislim da ću moći ispuniti uvjete. Kao prvi uvjet napisali ste da moram biti skromna, kao drugi uvjet napisali ste da moram doći u dvorac da me upoznate i da budete sigurni da sam ja osoba kojoj ćete povjeriti svoje bogatstvo. Za treći uvjet stavili ste da ako odlučite meni dati svoje bogatstvo, morat ću ostati u dvorcu da vladam njime. Pod četvrti uvjet stavili ste da moram biti dobra prema vašim radnicima. Mislim da ću ja to moći i odgovaram vam na drugi uvjet i mogu doći kada budete htjeli.

Lijep pozdrav!

5. izazov: Tekstom ne duljim od 100 riječi odgovorite nigerijskom princu koji vam šalje e-poruku o bogatom nasljedstvu koje ćete dobiti ako ispunite nekoliko "jednostavnih" uvjeta.


Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.