Matea Majstorović, Ekonomska škola Požega

Poštovana gospođo,

ovo pismo dolazi s nadom da ćete ga velikodušno primiti i odgovoriti na njega. Dok pišem ovo pismo, prisjećam se naših razgovora s toplinom u srcu. Vaše riječi i uvjerenja navela su me na razmišljanje o mojim vlastitim stajalištima prema raznim temama. Stoga Vas molim da se još jednom družimo pod starom lipom. Neka taj razgovor ne bude samo skraćivanje vremena, nego neka radije posluži kao spajanje naših dviju obitelji. Uz najiskrenije želje za ponovnim sastankom, ostajem Vaš vjerni pristaša.

S poštovanjem

Robert Skender

16. izazov: U 100 riječi napišite pismo koje ste pronašli u staroj knjizi u knjižnici, a koje izgleda kao da je napisano prije 150 godina. 




Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.