Ivano Putica, Osnovna škola Kajzerica

- Dobar dan.
- Dobar dan.
- Ja mislim da smo si zamijenili naše kovčege u aerodromu.
- Da, jesmo.
- Dobro, možemo li se naći kod kafića Laganini, tamo ćemo izmijeniti naše kovčege i popit ćemo neko piće. Ja častim.
- Ja ne volim baš Laganini, možemo li se naći ispred Avenue malla, imam puno posla i malo vremena.
- Zakaj ne bi mogao malo stat, uzet ćemo jedno piće i onda trčimo doma.
- Gospodine, ne razumijete me, imam vrlo važan sastanak i svi važni papiru su mi u tom kovčegu. Možemo li se naći za trideset minuta. Sastanak mi počinje za dva sata.
- Dobro.

14. izazov: U 100 riječi skicirajte telefonski razgovor između dvije osobe koje su slučajno zamijenile torbe na aerodromu. ✈️🛩️
Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.