Luka Augustinović, Osnovna škola Kajzerica

Ja sam Luka, u Francuskoj sam, na startu utrke formule 1. Vozim na stazi La Manche i vozim za tim Mercedes AMG Petronas. Sva vozila su na startu i čekamo zeleno svijetlo za početak utrke, svi su zagrijali motore i kočnice. Duboko dišem i psihički se pripremam za brzinu veću od 250 Km/h i gravitacijsku silu veću od 10G, to je kao da se avionom vozite pod kutom od 90 stupnjeva i idete 700 Km/h prema dolje. Jako sam uzbuđen i kao da sam cijeli život čekao ovaj trenutak, fokusiran sam. Stišćem gas i Letim, Doviđenja vanjski svijete.

17. izazov: Sudjelujete u utrci Formule 1. Pred samim ste startom. Čekate početak. U 100 riječi opišite kako se osjećate i što očekujete.

Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.