Nika Bošković, Osnovna škola Kajzerica

Nervoza me hvata. Tko će prvi doći do bijele linije? To moram biti ja, inače karijera mi je uništena! Pripremala sam se za ovo više od dvije godine. Moram biti prva! Grickam nokte, tapkam nogama. Još samo tri minute od početka utrke. Mogu ja to! Smiri se. Ne mogu se smiriti, to je loše. Kako ću voziti kada sam uzrujana, nervozna i u iščekivanju? To je samo bijela linija. Ali linija koja nam može promijeniti život, linija koja svima znači. Polako sam se umirila, a na satu je pisalo još 5 sekundi. Kada je sudac dao znak krenula sam samouvjereno.

17. izazov: Sudjelujete u utrci Formule 1. Pred samim ste startom. Čekate početak. U 100 riječi opišite kako se osjećate i što očekujete.

Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.