Sunčica Bencetić, Klasična gimnazija Zagreb

Najdraži izazov bio mi je odljubljenje Romea i njegova zanesenost Ofelijom. Inače pišem poeziju i bila mi je milina uživjeti se u njegov lik i izreći mu navede osjećaje kroz stih stilski okarakteriziran vremenom u kojem je nastao. Cjelokupni izazov stvarno je bio fora. Osobno bih mu se pridružila opet. Uz malo vremena i kreaciju nastaje u potpunosti novi svijet zaokupljen uputama iz zadatka koje predstavljajući izazov istinski daju mašti na volju i raspršenje ideja u smislu ispunjenja zadatka i uživanja u njemu. Nedvojbeno iskustvo bih ponovila i preporučila ga drugima.

20. izazov: Navedite najdraži ovogodišnji izazov u projektu 100 riječi i u 100 riječi objasnite zašto ste odabrali upravo taj. 

Primjedbe

100 riječi

100 riječi je novi projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2022./2023., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja. Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka. Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta.